+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Designseriál - Santiago Sevillano - chytrý španělský design

Designseriál - Santiago Sevillano - chytrý španělský design

"Žijeme ve světě objektů, aniž bychom to věděli. Možná proto, že se s nimi setkáváme v každém okamžiku svého života." (Santiago Sevillano)

Španělské studio Satiago Sevillano sídlící ve slunné Valencii u nás není příliš známé, což je škoda. V týmu několika designérů vznikají nejrůznější objekty pro mezinárodní firmy, jako je Mantra, Zak!designs, HC28 nebo Coocut. Studio se specializuje na průmyslový design, tvoří nábytek, svítidla, drobné předměty do kuchyně či sety skla pro milovníky dobrých drinků. Zakladatel studia Santiago Sevillano vystudoval průmyslový design na ESDI CEU a následně na Polytechnické univerzitě ve Valencii. V roce 2003 založil vlastní studio.

Quad-armchair
Quad armchair s polstrovaným sedákem a čtyřmi chromovanými nožičkami je moderní interpretací klasického kulatého křesla.


CHYTRÉ PRODUKTY

Čas jsou peníze a dnes to platí dvojnásob. V dnešním světě se trendy rychle mění a s nimi i životaschopnost jednotlivých produktů. Studio Santiago Sevillano se proto snaží navrhovat chytré produkty, které nabídnou něco více než módní výstřelek a ustojí nějakou tu změnu. Podle zakladatele studia designéra Santiaga Sevillano je správným receptem pro návrh takového objektu koktejl několika vlastností - perfektní znalosti technologií, kreativita, empatie, intuice a především vášeň, se kterou tým tvoří. Schopnost soustředit se na detaily a řemeslné zpracování pak umožňuje vytvořit designové kousky, které se prosadí.

Santiago-Sevillano
Servírovací sady FULLA a KATS jsou příkladem moderních designových kuchyňských doplňků - jsou stylové, zábavné, praktické a navíc recyklovatelné.


BUDIŽ SVĚTLO

Se španělským výrobcem svítidel Mantra spolupracuje studio Santiago Sevillano pravidelně a výsledek vždy stojí za to. Nejnovějšími počiny jsou výrazná spirála NUR a exotická kolekce Maui. 

Nur-Mantra
Nekonečné zvraty a zatáčky, odvážný, čistý a jednoduchý design, takové je svítidlo NUR. Série zahrnuje stolní i stojací lampy, stropní a závěsná svítidla, vybavená kvalitní LED technologií. 

Zatímco NUR pracuje především s ladnými křivkami a satinovaným kovem, MAUI pojmenované po tichomořském ostrově vypadá tak trochu jako netopýr a svým povrchem rozhodně upoutá. Vybrat si můžete z provedení v cementu, dřevu či konzervativní matné bílé.

Maui-Mantra
Závěsné svítidlo Maui Vám připomene vzdálené exotické země, světlo vychází do dvou směrů - dolů a odrazem o strop.

Produkty studia Santiago Sevillano Vás překvapí svou rozmanitostí a formou, promyšlenými detaily a kvalitním zpracováním. v kolekcích se objevují především organické tvary spojené s výraznými barvami či neobvykle strukturovanými povrchy. Zatímco starší nárvhy pracují především s lesklými laky výrazných barev, nyní se studio obrací spíše k světlým přírodním barvám a strukturovaným povrchům. A stále se drží svého hesla - jsme obklopeni objekty, a ty by měly být praktické a krásné.

Podívejte se na další z designových návrhů studia:

Kolekce stolních a stojacích lamp LOOKER
Kolekce svítidel MISS
Závěsné svítidlo FACETTE

Kolekce MAUI a NUR brzy k dostání na našem eshopu.

Autor: Veronika Chottová