+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Designová extáze - skandinávský veletrh ve Stockholmu

Designová extáze - skandinávský veletrh ve Stockholmu
Milujete skandinávský design? Navštívili jsme letošní veletrh ve Stockholmu a přivezli malou ochutnávku kousků, které stojí za to vidět :-)

Tradiční jarní evropské interiérové veletrhy nabízí skvělý zážitek pro všechny příznivce designu, veletrh ve Stockholmu je ale opravdovou lahůdkou zejména pro milovníky toho skandinávského. 3 haly plné úžasných stánků s ručně vyráběným nábytkem a doplňky, masivní dřevo, pastelové barvy, jednoduché tvary, precizní detaily... to je SFF Stockholm.

Do švédské metropole jsme přijeli za naší oblíbenou holandskou značkou Zuiver, jejíž prezentace opět nezklamala, dřevěný stánek s trámovým "krovem" a bytovými koutky měl prostě šmrnc :-) Zuiver představil novinky z jarního katalogu, které už nyní najdete na našem eshopu a také novou kolekci doplňků, na které se můžete těšit v nejbližších dnech.

Zuiver

Vyzkoušeli jsme pohodlnou sedací kolekci Jaye s dekoračními knoflíky a úzkými područkami v pastelové růžové, vybrat si však můžete i z odstínů šedé, hnědé či modré barvy. Novinkou je také oblíbená lampa Tripod v měděném provedení či retro lampičky Bolch s netradiční žárovkou Diamond. Expozice se nesla v duchu domácí pohody s množstvím polštářků, přehozů a zeleně.

Zuiver-2
Na výstavě se objevily i ověřené stálice jako lampa Arc, stolky Cupid v černém a mosazném provedení, kolekce High on wood s dubovým dřevem a bílou lesklou MDF deskou a samozřejmě hodiny z betonu Concrete Time a papírové "ala obal na vajíčka" Pulp Time.

Zuiver-3

Zuiver stánek však nebylo zdaleka to jediné, co stálo za to :-) 

Stock

Svěží prezentace kolekce Design House Stockholm zahrnovala návrhy několika designérů, nejvíc nás zaujala domácí zahrada Greenhouse v působivém typicky skandinávském obalu - skleněném domku z masivního dřeva, vytvořená duem Atelier2+ a uzlíkové polštáře Knot, které po rozpletení měří několik metrů.

Stockholm
Ve stánku Better Living jsme objevili uskupení parádních kousků navržených známými designéry jako Team2, 365°North či Hans Thyge&Co. Nám se líbila skládaná svítidla sladěná s vázami, subtilní nástěnné poličky a perfektně vyhlazené jídelní stoly stejně jako použití odstínů šedomodré a antracitové barvy na plochách expozice.

Stock-3
V minimalisticky pojaté expozici dánské značky W jsme strávili nemalou chvíli - subtilní křeslo Nakki s pohodlnou podnožkou skýtalo příjemné posezení, obdivovali jsme také variaci vtipných stolků s držadlem a věšák s poličkou se zajímavým detailem přiznaných dřevěných spojů. Celodenní maraton po krásách skandinávského designu jsme zakončili ve stánku finského návrháře se svítidly z dýhy a nakonec u dobré rybí večeře v centru města :-)

Stock-4

Další novinky a inspirativní nápady najdete již brzy na našich stránkách.

Autor: Veronika Chottová