+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Na návštěvě u Caroline - inspirujte se!

Na návštěvě u Caroline - inspirujte se!
Zajímá Vás, jak bydlí tvůrčí duše naší oblíbené značky Zuiver, kreativní ředitelka Caroline van Velze? Nás také! :-) Proto jsme pro Vás ve spolupráci s jejími kolegy ze Zuiveru připravili malé nahlédnutí. Dům v Amsterdamu směřuje průčelím k vodnímu kanálu, interiéru vévodí barva cognac a vintage solitéry...

Vítejte u Caroline

Malé oltáře

Hned po vstupu na Vás dýchne jedinečná osobní atmosféra. Není to jeden z těch uhlazených designových bytů, spíše zde vládne lehký sympatický chaos :-) V celém domě narazíte na Carolininy malé "oltáře". Jakmile vstoupíte do obývacího pokoje, Vaše oči spočinou na nástěnné polici s devíti přihrádkami. Každá věc má svůj příběh - některé jsou suvenýrem z dalekých cest, jiné rodinným dědictvím. Například malého slona si přivezla Caroline kdysi z Indie. Tu a tam také narazíte na prototypy výrobků Zuiver, kousky, které se do oficiální kolekce nedostaly, ale jsou tak zajímavé, že se s nimi Caroline nedokázala rozloučit. 

Vítejte u Caroline-2


Znalcům neunikne ani přítomnost bestsellerů z kolekce Zuiver, u komody v obývacím pokoji najdeme populární trojnožku Tripod, jeden z prvních produktů kolekce.

Moderna versus vintage

Styl Carolinina domova se dá popsat jako eklektický, je odvážnou kombinací moderního a vintage stylu. Původní kousky vkusně doplňuje moderní skandinávský design.
Caroline miluje suvenýry: "Mám slabost pro zajímavé zápisníky a dřevěné sošky, na které často narazím při svých obchodních cestách. Ráda si takové drobnosti vozím domů jako vzpomínku nebo je pak používám jako dekorace při focení v práci. Když už je nepotřebujeme, vezmu si je domů a vyberu jim hezké místo."

Vítejte u Caroline-3

V antikvariátech však Caroline příliš ráda nenakupuje, téměř všechen vintage nábytek zdědila po předcích. "Například můj pracovní stůl, vím, že si ho ponechám navždy. Pracoval na něm můj tatínek, pracuji na něm já a doufám, že i jedno z mých dětí dodrží tuto tradici a stůl si s sebou vezme do vlastního bytu," doufá Caroline. Jediné, co Caroline u stolu změnila, je pracovní židle - ergonomicky tvarovaná OMG v olivovém odstínu.

Méně je více

V interiéru nenajdete žádné zářivé barvy. Základní paletu tvoří oblíbená cognac v kombinaci s černou a šedými tóny. Stěny a rámy oken jsou vymalovány bíle v celém domě kromě dětských pokojů a pracovny. Tam jsou rámy oken černé a stěny vymalovány v odstínech šedé.

Vítejte u Caroline-4

Vintage lékařské ampulky

V celém domě najdete jednu raritu - hnědé lékařské lahvičky, je to pozoruhodně velká sbírka. "Moje matka pracovala v lékárně, když ji před několika lety zavírali, nabídli majitelé matce, jestli si chce lahvičky nechat a o pár dní později jsme uháněli s kufrem auta plným překrásných lékařských lahviček. Samozřejmě jsem tenkrát netušila, že to jednou bude v interiéru takhle in," vysvětluje Caroline.

Vítejte u Caroline-5

Zimní zahrada

Caroline miluje zimní zahrady, atria, dvorky, skvělý způsob jak propojit interiér s exteriérem. V jejím případě slouží jako oáza klidu vnitřní dvorek domu. Když se nastěhovali, dvorek byl maličký, stěží se dalo mluvit o venkovním prostoru. V roce 2005 s manželem dům rekonstruovali a v rámci prací dvůr rozšířili. Vznikl tak klidný venkovní prostor uprostřed rušného města. Vybavení tvoří série Kubu - zrcadlo a pohodlné ratanové židle, doplněné jutovým polštářem Gaelic a ovčí kůží. Kávu si můžete položit na stolek Kraton s masivní dřevěnou deskou. Zkrátka perfektní místo k relaxaci, i když živá zeleň tu prozatím trošku chybí. Jak říká Caroline, zahradničení jí moc nejde ;-)

Vítejte u Caroline-6


Štítky

Autor: Veronika Chottová