+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Originální židle, které Vás nadchnou a oživí Vaši jídelnu

Originální židle, které Vás nadchnou a oživí Vaši jídelnu
Svoji jídelnu spolehlivě oživíte originálními židlemi. Ale jak se zorientovat v široké nabídce a vybrat tu správnou? Užitečné rady a tipy najdete v našem článku.

TA "SPRÁVNÁ" JÍDELNÍ ŽIDLE

O jídelní židli rozhoduje celá řada kritérií a osobních preferencí. Pro jednoho jsou ideální subtilní židle z plastu či kovu, pro jiného masivní s čalouněným sedákem. Vyplatí se však řídit se několika základními radami.

Do jaké jídelny židle vybíráme: pro menší jídelny doporučujeme vybírat drobnější židle bez područek, které budou působit vzdušněji. V tomto ohledu jsou výborné židle se subtilní dřevěnou či kovovou podnoží a jednoduchým sedákem. U větší jídelny se naopak nemusíte bát mohutnější židle s područkami, která je velmi pohodlná zejména pro delší posezení u stolu např. s přáteli.

Barvy a materiály: máte-li rádi barvy, pořiďte si židle výrazně barevné. Nejlépe vyniknou v čistém jednoduchém interiéru zařízeném v neurálních či tlumených tónech. Vyznavači skandinávského stylu a přírodních materiálů zase ocení bílé či šedé židle kombinované s dřevěnou masivní podnoží. Ten správný industriální nádech dodá jídelně kovová židle s lehkou patinou. Židle se dnes vyrábí nejčastěji ze dřeva, plastu, kovu či překližky. Kovové a plastové židle se snadno omývají, dřevěné židle zase mají nezaměnitelné charisma. Židle z měkkého dřeva (smrk, borovice) jsou většinou lehčí a levnější, ale náchylnější ke vzniku rýh či oděrů.

Konstrukce židle: velmi důležitým parametrem je také konstrukce židle. Kvalitnější konstrukce mají nožní spoje, které zabraňují rozviklání. Šroubované spoje zajišťují pevnost, velmi spolehlivé jsou spoje ohýbané. S konstrukčním řešení židle souvisí i její nosnost, která se může pohybovat klidně od 90 do 150 kg. Je tedy vhodné ji zkontrolovat, zejména má-li rodina statnější členy. Výška sedáku židle by se měla pohybovat kolem 45 cm.


JEDNODUCHOST, KTERÁ SE NEOKOUKÁ

Židle Albert ve skandinávském stylu jsou krásné, pohodlné a velmi kvalitně navržené židle. Ergonomický sedák s lehkým pružením se postará o Vaše záda, masivní dřevěná podnož z jasanu s kvalitním spojem zajišťuje vysokou nosnost 140 kg. Židle se vyrábí ve dvou verzích - široké s poručkami a odlehčené bez područek, a několika trendy barvách. V čistém interiéru skvěle vynikne také sestava židlí  v kombinaci několika barev.

Albert židle

Albert židle 2

DOSTUPNÁ A ORIGINÁLNÍ

Židle Crow představuje originální design za velmi dostupnou cenu. Plastový sedák s diamantovým vzorem a dřevěná buková podnož s kovovými detaily Vás nadchnou na první pohled. Židle je subtilní a lehounká, hodí se tak i do stísněnějších interiérů.

Crow beech

DO VELKÉ JÍDELNY

Pokud máte velký stůl a hodně prostoru, můžete si dovolit i extra širokou a pohodlnou židli s područkami jako je Flex Back. Čalouněný sedák s područkami a lehce odpruženými zády poskytuje pohodlí i při dlouhém sezení. Židli tak můžete bez obav využít i při občasném "home officu". Širší sedák je vhodný také pro statnější strávníky. Buková masivní podnož zajišťuje nosnost 110 kg.


Flexback

NA VYSOKÉ NOZE

Patříte-li ke šťastlivcům s barovým ostrůvkem v kuchyni, židle Franky je určena pro Vás. Tahle pohodlná barovka s dekorativním prošíváním sedáku se hodí do interiéru s pánskými či industriálními prvky. Vyrábí se ve dvou výškách sedáku - klasické barové 80 cm a takzvané "counter"65 cm. Výhodou je také ucelená kolekce barových a jídelních židlí Franky, v otevřených kuchyních tak sezení snadno zkombinujete.

Franky

Podívejte se i na další jídelní židle z naší nabídky - celou kolekci najdete ZDE.
Štítky

Autor: Veronika Chottová