+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Nastartujte léto se stylovou časomírou

Nastartujte léto se stylovou časomírou
Pomalu začíná léto a blíží se prázdniny, čas, kdy většina z nás netrpělivě sleduje v práci ručičku hodin a nemůže se dočkat, až bude mít takzvaně "padla" a plácne se k vodě, půjde posedět s přáteli na zahrádku nebo vyrazí na výlet do přírody. Hlídat čas v práci nebo doma ale nemusí být nuda! S novou kolekcí hodin od značky Zuiver bude mít každé měření času styl.

Inspirace starými časy je současným trendem interiérového designu. Stejné je to i u hodin, znovu ožívá kyvadlo zejména jako dekorační prvek v mnoha moderních variacích. Základ oblíbeným pendlovkám položil už Galileo Galilei v roce 1580, kdy zjistil, že tyč zavěšená na něčem volném a pružném má pravidelné kyvy. První kyvadlové hodiny pak sestrojil v roce 1657 nizozemský fyzik Christian Huygens. Moderní variací na klasické kyvadlovky jsou hodiny Minimalkteré navrhl designér Rick van Mierlo. Inspiroval se přitom starými dřevěnými hodinami své babičky. Hodiny jsou ultra minimalistické - dvě kruhové desky spojuje tyčka kyvadla, ručičky jsou pojmuty jako jednoduché černé linky. Vybrat si můžete ze tří barevných provedení- moderní šedé, elegantní černé či nadčasové bílé. Nejlépe vyniknou na jednobarevné zdi, ponechte kolem nich dostatek prázdného prostoru.

hodiny-minimal

hodiny-minimal-2

U hodin UNO byste kyvadlo snadno přehlédli. Futuristický tvar s oblými křivkami navržený Rickem van Mierlem sází na dechberoucí kombinaci materiálů - betonu s korkovými detaily. Kyvadlo je umně skryté v otvoru a jen decentně naznačuje autorovu inspiraci. S výškou 24,5 cm se pro ně najde místo na každém pracovním stole. Skvěle budou vypadat také na moderní komodě. 

hodiny-uno

hodiny-uno2

Posledním zástupcem kyvadlových hodin je drobný kousek Pendulum. Perforovaný betonový rám s černou ručičkou a kyvadlem skvěle pasuje do interiéru s industriálními prvky. Díky současné oblibě betonu se ale mohou použít prakticky kdekoliv. Kyvadlo je pouze dekorační, hodiny fungují na baterky - stylové měření času si tak můžete užít bez tikání.

hodiny-pendulum

Kromě hodin inspirovaných starými časy nabízí nová kolekce i ryze moderní kousky. Máte-li přátele všude možně po světě, jistě Vás potěší stolní hodiny Zone se třemi ciferníky. Díky nim už nebudete muset dlouze přemýšlet, kolik hodin vlastně v tom či onom městě je a jestli náhodou nevzbudíte přátele ve tři ráno. Jednoduše si nastavíte několik časů na jedněch hodinách a pak jen kouknete na správný ciferník. Design hodin je opět minimalistický s použitím betonu, snadno tak zapadnou do Vašeho interiéru.

hodiny-zone

Máte-li rádi přírodní materiály a současné trendy, určitě nepřehlédněte nástěnné hodiny Cork. Výrazné 3D číslice potěší všechny, kteří neholdují minimalisticky prázdným ciferníkům. Velikostně hodiny spadají do střední třídy, avšak díky použitému materiálu jsou i s rozměrem 31x5,5 cm velmi lehké.

hodiny-cork


Zajímají Vás spíše keramické, mramorové či kovové hodiny? Celou nabídku nástěnných hodin, stolních hodin a budíků najdete ZDE.


Štítky

Autor: Veronika Chottová