+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Relax na úrovni - nová křesla a ušáky

Relax na úrovni - nová křesla a ušáky
Také na Vás doléhá jarní únava? Na jaře je víc než jindy důležité umět takzvaně vypnout a relaxovat. Vybrali jsme proto pro Vás novinky mezi křesly, se kterými se odpočívá jedna báseň. 

NESMRTELNÉ UŠÁKY

Vysoká křesla s bohatým polstrováním, která si pamatujeme od našich babiček, zažívají v posledních letech velkolepý návrat. Historicky se ušák nazýval křeslem čtenářským podle zákazníků, kteří jej nejčastěji kupovali. Také charakteristické opěrky kolem hlavy měly praktický význam - pokud na Vás při čtení knihy přišlo spaní, hlava se jen lehce sesula na opěrku a neprobudili jste se s nepříjemnou bolestí za krkem :-) Tradiční tvar ušáku začli designéři postupně přetvářet a vznikly svěží nadčasové kousky jako například již ikonické křeslo Egg od Arne Jacobsena navržené v 50. letech. Základní atributy však zůstaly stejné - ušáky jsou velká, pohodlná křesla, nabízející díky svému tvaru a opěrkám určité soukromí i ve sdíleném prostoru, dobře vyrobený ušák můžete klidně dědit z generace na generaci.

Elegantní a vzdušné: křeslo Angel

Ladné křivky křesla ANGEL inspirované skandinávským designem dodávají tomuto ušáku vzdušnost a jemnost. Opěrky kolem hlavy v podstatě úplně zmizely a jsou naznačeny pouze oblým zakřivením, k tradici odkazuje dekorativní prošívání s knoflíky. Milovníky designu potěší velký výběr barev včetně výrazných vzorů. Křeslo se vyrábí na míru ve vybraném potahu a lze nadefinovat i barvu moření masivní podnože.

kreslo-angel

Moderní klasika: křeslo MUNO

U křesla MUNO dostal tradiční tvar svěží nádech a díky vyšším dřevěným nožičkám působí i při své velikosti vzdušně. Zachování klasických proporcí a hlavových opěrek poskytne uživateli maximální pohodlí. Křeslo je dostupné v široké škále potahů různých barev a struktur a vyrábí se na zakázku.

kreslo-muno


Nordic design: křeslo CAMPO

Ušák CAMPO vyráběný dánskou značkou House Nordic působí masivně a jeho tvar je velmi kompaktní. Hlavové opěrky lehce vystupují, sedací polštář je opticky oddělený od zbytku korpusu. Kostra a nožičky jsou  vyrobeny z masivního bukového dřeva, dostupné je ve čtyřech příjemných barvách.

campo-křeslo


LOUNGE KŘESÍLKA

Takzvaná lounge (salónní) křesílka jsou dnes vítaným zpestřením interiéru. Můžeme je umístit k sedací soupravě jako výrazný prvek s odlišnou barvou a vzorem nebo jako subtilní křesílko do ložnice, na které odložíme oděv nebo kabelku. Drobnější křesílko také může sloužit ve čtecím koutku v menších bytech namísto klasického velkého ušáku. Křesílka mají zpravidla pohodlné ruční opěrky, ale zádová opěrka je zkrácená.

Otočné křesílko: NIKKI

Otočné křeslo NIKKI v rozšířeném provedení. Skvěle se bude vyjímat v pracovně, čtecím koutku či salonku. Polstrovaný sedák s odolným potahem z PU-kůže v hnědé či černé barvě s vintage vzhledem a subtilní otočná kovová podnož zajistí, že budete při dumání v křesle vypadat vždy stylově. Nosnost křesla je 100 kg.

nikki-křeslo

Vintage vzhled: DOULTON

Osobitý design křesla DOULTON s lehce pánským akcentem. Sedák s kombinací potahové látky s dekorativním prošíváním a PU-kůže je bohatě polstrovaný a díky rozšířenému sedu Vám poskytne maximální komfort. Šmrncovní barevná kombinace šedé a vintage hnědé upoutá na první pohled.

doulton-řeslo

HOUPACÍ KŘESLA

Houpací křeslo už dávno nemusí být jen neskladný velký dřevěný kus s vyplétanými opěrkami a dřevěnými ližinami. Na trhu se objevují moderní variace na tohoto pohodlného parťáka se subtilním kovovým rámem a inovativním tvarováním.

Nový rozměr: houpací křeslo NYBRO

Moderní houpací křeslo NYBRO s tenkou kovovou podnoží se zcela vymyká zažitým představám. Sedák inspirovaný tvarem ušáku s vysokou zádovou opěrkou je dostupný v potahu z PU-kůže nebo plsťového materiálu v několika barvách.

Nybro-křeslo

Odvážný design: houpací křeslo ROCKY

Inovativní design předvádí houpací křeslo ROCKY. Spojení jednoduché plastové skořepiny s pořádně vycpaným vyjímatelným polštářem je nejen stylové, ale i vysoce praktické. Polštář můžete odepnout a celé křeslo snadno vyčistit. Dřevěné ližiny jsou vyrobené z masivního buku.

rocky-křeslo

Nevybrali jste si? Podívejte se na celou nabídku křesel ZDE.
Štítky

Autor: Veronika Chottová