+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Zahradní židle, křesla, lavice a pohovky

product
Zobrazit v plné velikosti

Skládací židle CALERO House Nordic, teak dřevo

7301055

Dostupnost: doba dodání 2 týdny

5 759 Kč

Přidat Odebrat

Relaxační skládací židle CALERO je výrobek od dánské firmy HOUSE NORDIC. Jde o výrobek z teakového dřeva, v přírodním provedení.

Materiály:
Teakové dřevo

Údržba: Dřevo má nátěr na vodní bázi, který chrání před skvrnami od vody, ale doporučuje se používat nábytek pouze v interiéru a nenechávat tekutiny na dřevě delší dobu. Drobná poškození nebo škrábance ve dřevě s přírodní barvou lze ošetřit pouze na místě samotným transparentním nebo velmi světlým olejem.

Rozměry: Výška 101 cm
               Šířka 63 cm
               Hloubka 80 cm


Zboží dopravujeme dopravní společností TOPTRANS


Teak byl po staletí preferovaným tvrdým dřevem pro nábytek, stavbu a stavbu lodí, také proto, že je velmi odolný a vhodný pro venkovní použití. Teakové dřevo je původní v Indii, Thajsku, Laosu a Myanmaru, ale kvůli rozsáhlé těžbě roste pouze v Myanmaru v přirozených lesích. V Indonésii byl zaveden v 16. století a během nizozemské koloniální doby byly založeny velké plantáže. Poté, co se Indonésie stala nezávislou, indonéská vláda spravovala plantáže. To se docela povedlo, protože teak je cenné dřevo a vždy bylo ekonomické teak po těžbě stromů znovu vysadit. Z těchto plantáží pochází prakticky veškeré teakové dřevo v Indonésii, které se používá na výrobu nábytku. Pouze pro místní použití se někdy používá teak z malých farem poblíž vesnic. Vzhledem k tomu, že neroste v přirozených lesích Indonésie, žádné tropické pralesy nejsou káceny pro teakové dřevo. Od roku 2016 indonéská vláda reguluje veškerý obchod se dřevem se systémem sledování veškerého dřeva, které je vyváženo zpět ke zdroji, kde byly stromy pokáceny. To bylo součástí obchodní dohody FLEGT s EU, která má zaručit, že se do EU bude dovážet pouze legální dřevo. Tyto aspekty společně činí výrobu teaku v Indonésii a jeho použití pro nábytek ekonomicky i ekologicky udržitelné.
  • Výrobce: House Nordic
  • Rozměry ŠxVxH: 58 x 63 x 84 cm (Š x H x V)
  • Použité materiály: teak dřevo
  • Váha v kg: 12
  • Materiál: dřevo
  • Barva: přírodní

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napsat svou recenzi

Skládací židle CALERO House Nordic, teak dřevo

Skládací židle CALERO House Nordic, teak dřevo

Napsat svou recenzi

ostatní produkty ve stejné kategorii.