+420 604 617 279 (po-pá 9-18 hod)
+420 221 596 466 (po-pá 9-18 hod)
cms

SOUHLAS UŽIVATELE podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, uděluje uživatel poskytovateli na dobu trvání této objednávky nebo smlouvy souhlas ke shromažďování, zpracování a uchování svých osobních údajů obsažených v této objednávce nebo smlouvě, a to pro účely související s plněním předmětu této objednávky nebo smlouvy a pro vzájemnou komunikaci s poskytovatelem o všech jím poskytovaných službách a v souvislosti s nimi.

Udělení souhlasu je naprosto dobrovolné a uživatel může svůj souhlas kdykoli odvolat. Uživatel má právo přístupu ke svým osobním údajům, jejich kontroly a také právo na změnu či opravu osobních údajů, jakož i další práva stanovená v ust. § 21 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Správcem osobních údajů uživatele obsažených v této objednávce, nebo smlouvě je poskytovatel. Poskytovatel se proto zavazuje nakládat s veškerými osobními údaji uživatele v souladu s platnými právními předpisy, především podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, s cílem jejich maximálně možného zabezpečení a ochrany před neoprávněným přístupem, ztrátou nebo jiným zneužitím.

Pravidla nakládání s osobními údaji SUNNYWATT GROUP a.s.

1. Informace o Sunnywatt Group a.s.

1.1. Tato pravidla nakládání s osobními údaji společnosti SUNNYWATT GROUP a.s., IČO 28418069, se sídlem Jizerská 322/35, Praha 9, 196 00, zapsané v obchodním rejstříku pod sp. zn. B 14388 vedenou u Městského soudu v Praze (dále jen „SUNNYWATT GROUP“) upravují zásady zpracování osobních údajů návštěvníků webových stránek www.alhambra.cz (dále jen „webové stránky“), zejména jejich registrovaných uživatelů (dále jen „uživatel“) a zákazníků SUNNYWATT GROUP a.s., kteří učiní prostřednictvím webových stránek objednávku (dále jen „zákazník“).
1.2. SUNNYWATT GROUP působí při zpracování osobních údajů jako správce a určuje tak, za jakým účelem a jakými prostředky bude docházet ke zpracování osobních údajů.
1.3. SUNNYWATT GROUP jmenovala pověřence pro ochranu osobních údajů, kterým je: Ing. Miroslav Váša, poverenec@solarnielektrarny.cz, tel. 283 931 086.

2. Jaké údaje zpracováváme?

2.1. Údaje poskytnuté zákazníky. Na SUNNYWATT GROUP zpracováváme osobní údaje o uživatelích a zákaznících. Primárně jsou zpracovávány osobní údaje, které nám sami poskytnete při registraci na webových stránkách nebo při vytvoření Vaší objednávky.

2.2. Tyto údaje zahrnují zejména e-mailovou adresu a v případě zákazníků i jméno a příjmení, adresu, telefonní číslo a platební údaje. Pokud budete chtít, můžete uvést i další údaje, například adresu zaměstnání nebo poznámku o možných časech doručení.

2.3. Údaje z Facebooku. Pokud pro registraci využijete sociální síť Facebook, umožníte SUNNYWATT GROUP také přístup k Vašemu veřejnému profilu, datu narození, údaji o aktuálním místě pobytu a e mailové adrese. Součástí Vašeho veřejného profilu na Facebooku je Vaše jméno a příjmení, profilový obrázek, věková kategorie, údaj o pohlaví a další veřejné informace podle Vašeho nastavení.

2.4. Údaje získané prostřednictvím cookies. Pro lepší cílení reklamních kampaní a vylepšování nabídky produktů a služeb využívá SUNNYWATT GROUP informace o zboží, které naši zákazníci zakoupili. Pokud jste ve Vašem prohlížeči povolili ukládání cookies a souhlasíte s jejich používáním, získává SUNNYWATT GROUP údaje o návštěvě webových stránek, prohlížených produktech a další aktivitě na webových stránkách.

2.5. SUNNYWATT GROUP nesbírá ani jinak nezpracovává jakékoli citlivé osobní údaje zahrnující např. údaje o Vašem zdravotním stavu, vyznání či přesvědčení apod.

3. Pro jaké účely údaje zpracováváme?

3.1. Pro vyřízení Vaší objednávky, tj. pro splnění smlouvy mezi SUNNYWATT GROUP a zákazníkem, využíváme Vaše jméno a příjmení a kontaktní údaje. Zpracování údajů v tomto případě zahrnuje všechny činnosti od zaevidování objednávky, její zpracování, včetně zaplacení a doručení objednaného zboží. Pokud nejsou údaje poskytnuty, nemůže SUNNYWATT GROUP vyřídit Vaši objednávku.
3.2. Pro nabídku našich produktů zákazníkům SUNNYWATT GROUP formou obchodních sdělení využívá SUNNYWATT GROUP především e mailovou adresu, příležitostně i telefonní číslo k zasílání SMS. V tomto případě zasíláme obchodní sdělení o produktech souvisejících se zbožím, které jste na SUNNYWATT GROUP již zakoupili. Zpracování provádíme z důvodu realizace oprávněných zájmů SUNNYWATT GROUP v podobě omezeného přímého marketingu. SUNNYWATT GROUP tak nevyžaduje se zasíláním těchto obchodních sdělení souhlas, ale umožňuje Vám kdykoli odběr novinek odhlásit, nebo vznést námitku proti takovému zpracování. Zákazníkům, kteří se po nabytí účinnosti těchto pravidel v rámci objednávky na SUNNYWATT GROUP zaregistrují, můžeme obchodní sdělení zasílat na základě souhlasu, který je zcela dobrovolný a jeho neudělení nemá vliv na dokončení Vaší objednávky. Souhlas SUNNYWATT GROUP udělujete v průběhu registrace na webových stránkách nebo později v nastavení Vašeho uživatelského účtu. Váš souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na příslušný odkaz umístěný v každém obchodním sdělení nebo v nastavení uživatelského účtu. Pokud souhlas odvoláte, nebudeme Vaše údaje nadále pro účely zasílání obchodních sdělení zpracovávat ani z výše uvedeného důvodu realizace oprávněných zájmů SUNNYWATT GROUP.
3.3. Pro nabídku našich produktů a propagaci SUNNYWATT GROUP formou obchodních sdělení zasílaných uživatelům využívá SUNNYWATT GROUP především e-mailovou adresu. Zpracování probíhá v tomto případě pouze na základě Vašeho souhlasu, který je zcela dobrovolný, a i v případě jeho neudělení můžete nadále plně využívat naše webové stránky. Souhlas SUNNYWATT GROUP udělujete v průběhu registrace na SUNNYWATT GROUP nebo později v nastavení Vašeho uživatelského účtu. Vezměte prosím na vědomí, že registraci na SUNNYWATT GROUP mohou provádět pouze osoby starší 15 let. Váš souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na příslušný odkaz umístěný v každém obchodním sdělení nebo v nastavení uživatelského účtu.
3.4. Pro lepší cílení reklamy a propagace SUNNYWATT GROUP zpracovává SUNNYWATT GROUP při využití cookies údaje o návštěvě webových stránek, prohlížených produktech a další aktivitě na webových stránkách. Zpracování je možné pouze na základě Vašeho souhlasu s používáním příslušných cookies. I tento souhlas je zcela dobrovolný. Zpravidla na základě uvedených dat získává SUNNYWATT GROUP statistiky, analýzy a reporty o chování uživatelů webových stránek. Na jejich základě je pak možné lépe zacílit reklamu nebo přizpůsobit obsah webových stránek tomu, co Vás skutečně zajímá a co hledáte, nebo co zajímá obecně větší skupinu uživatelů. V tomto případě je zpracování osobních údajů zpravidla automatizované.
3.5. Cookies jsou využívány také pro realizaci affiliate programu SUNNYWATT GROUP, kdy je zaznamenáno, zda jste do 30 dnů od kliknutí na reklamu SUNNYWATT GROUP na jiných webových stránkách nakoupili jakékoli zboží. Zpracování je opět možné pouze na základě Vašeho souhlasu s používáním těchto cookies, který poskytujete již na webových stránkách našeho affiliate partnera, tedy na stránkách, kde jste klikli na reklamu SUNNYWATT GROUP. Pokud tento souhlas poskytnete a pokud zároveň poskytnete souhlas s ukládáním cookies pro tyto účely na webových stránkách SUNNYWATT GROUP, budou tyto cookies používány v souladu s pravidly používání cookies.
3.6. Pro zajištění zákaznické podpory využíváme údaje o Vašem jméně a e-mailu, které vyplníte před začátkem chatu s pracovníkem SUNNYWATT GROUP do příslušného chatovacího okna na webových stránkách. Vyplněním údajů vyjadřujete svůj souhlas se zpracováním uvedených údajů. Vaše jméno a e-mailovou adresu pouze na základě zahájení chatu nijak dále nevyužíváme.

4. Odvolání souhlasu a zrušení zasílání obchodních sdělení

Obchodní sdělení. Uživatelé i zákazníci SUNNYWATT GROUP mohou kdykoli zrušit odebírání obchodních sdělení, a to:
  • kliknutím na příslušný odkaz umístěný v zápatí každého obchodního sdělení; nebo
  • vznést námitku proti zpracování osobních údajů u SUNNYWATT GROUP na e-mailové adrese poverenec@solarnielektrarny.cz nebo prostřednictvím dalších kontaktů uvedených v těchto pravidlech.
Cookies. Pokud chcete na svém zařízení zakázat ukládání cookies, můžete změnit nastavení přímo ve svém prohlížeči. V případě, že zakážete SUNNYWATT GROUP ukládání cookies, nemusí některé části webových stránek pracovat správně.

5. Kdo má přístup k údajům?

5.1. V prvé řadě jsou osobní údaje zpracovávány SUNNYWATT GROUP a jejími pracovníky. Veškeré osoby mající přístup k osobním údajům jsou zavázány k mlčenlivosti a tento závazek trvá i po skončení jejich spolupráce s SUNNYWATT GROUP.

5.2. SUNNYWATT GROUP dále jako správce pověřuje zpracováním osobních údajů další subjekty, jako tzv. zpracovatele. Zpracovatelem se rozumí každý subjekt, který zpracovává osobní údaje pro SUNNYWATT GROUP pro účely a způsobem, které SUNNYWATT GROUP stanoví. V případě, kdy je se zpracováním vyžadován Váš souhlas, předáváme údaje zpracovatelům pouze v případě, že jste souhlas udělili. Zpracovatelům předáváme pouze ty údaje, které nezbytně potřebují k zajištění svých služeb. Mezi zpracovatele, které SUNNYWATT GROUP využívá, patří:

  • přepravní společnosti – Česká pošta, s.p., General Logistics Systems Czech Republic s.r.o., TOPTRANS EU, a.s., organizační složka

  • ECOMAIL.CZ, s.r.o. (nástroje pro on-line marketing)

  • Google LLC (nástroje pro on-line marketing)

  • Facebook, Inc. (nástroje pro on-line marketing)

  • Seznam.cz, a.s. (nástroje pro on-line marketing)

  • Elephant Orchestra, s.r.o. (zajištění affiliate programu)

6. Jak dlouho údaje zpracováváme?

6.1. SUNNYWATT GROUP zpracovává osobní údaje za účelem plnění smlouvy po celou dobu vyřizování objednávky, včetně jejího zaplacení a doručení zboží. Ze zákona SUNNYWATT GROUP následně uchovává některé údaje obsažené v účetních dokladech.

6.2. Obchodní sdělení jsou zasílána uživatelům po celou dobu, po kterou trvá souhlas s jejich zasíláním. V případě zákazníků jsou obchodní sdělení zasílána do doby, než dojde k odhlášení jejich odběru, případně do doby, než je vznesena námitka proti zpracování Vašich údajů za tímto účelem. Nejdéle jsou však obchodní sdělení zasílána po dobu 10 let. Poté SUNNYWATT GROUP požádá o udělení nového souhlasu.

6.3. Údaje získané pro marketingové účely prostřednictvím cookies zpracovává SUNNYWATT GROUP po celou dobu trvání souhlasu s používáním cookies, tj. po dobu, kdy ukládání cookies povolíte ve svém prohlížeči, případně do doby, než je vznesena námitka proti zpracování Vašich údajů za tímto účelem.

6.4. Další zpracování osobních údajů nad rámec uvedených lhůt provádí SUNNYWATT GROUP pouze v případě, že je to nezbytné pro splnění povinností vyplývajících z právních předpisů, které se na SUNNYWATT GROUP vztahují.

7. Jaká jsou vaše práva?

7.1. V souvislosti se zpracováním osobních údajů se můžete obrátit na SUNNYWATT GROUP a požadovat:

  • Informace ohledně osobních údajů, které SUNNYWATT GROUP zpracovává, ohledně účelu a povahy zpracování osobních údajů, včetně informace o případných příjemcích osobních údajů mimo SUNNYWATT GROUP. Obecné informace o činnostech zpracování osobních údajů jsou obsaženy v těchto pravidlech.

  • Přístup k údajům, které jste poskytli SUNNYWATT GROUP, ať již v průběhu registrace nebo vytvoření objednávky. V případě uplatnění tohoto práva Vám SUNNYWATT GROUP potvrdí, zda a jaké konkrétní osobní údaje jsou zpracovávány a případně Vám budou tyto údaje zpřístupněny společně s informacemi o jejich zpracování.

  • Opravu osobních údajů, pokud jsou jakkoli nepřesné nebo neúplné. Pouze v případě aktuálních údajů může SUNNYWATT GROUP správně vyřídit Vaši objednávku.

  • Vysvětlení a odstranění závadného stavu (např. blokaci, opravu, doplnění či likvidaci osobních údajů), jestliže se domníváte, že SUNNYWATT GROUP zpracovává osobní údaje v rozporu s ochranou Vašeho osobního a soukromého života nebo v rozporu s právními předpisy.

  • Výmaz osobních údajů (tzv. právo být zapomenut) nebo jejich omezené zpracování, pokud již nejsou potřebné pro uvedené účely, nebo pokud již SUNNYWATT GROUP nemá zákonný důvod osobní údaje zpracovávat, včetně případů, kdy s jejich dalším zpracováním nesouhlasíte. V rámci splnění uvedených podmínek SUNNYWATT GROUP Vaše údaje zcela nebo částečně zlikviduje.

  • Přenesení automatizovaně zpracovávaných osobních údajů získaných na základě Vašeho souhlasu od SUNNYWATT GROUP k jinému subjektu, kdy SUNNYWATT GROUP předá Vaše osobní údaje v běžně používaném formátu Vám nebo jinému správci podle Vašeho přání.

7.2. Dále mohou zákazníci SUNNYWATT GROUP vznést námitku proti zpracování osobních údajů v případě zasílání obchodních sdělení nebo vyhodnocování nákupních preferencí, na jejímž základě SUNNYWATT GROUP neprodleně ukončí zpracování osobních údajů pro tyto účely.

7.3. Mimo výše uvedená oprávnění máte vždy možnost obrátit se v případě porušení povinností SUNNYWATT GROUP se stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

8. Bezpečnost

8.1. SUNNYWATT GROUP dbá na bezpečnost Vašich údajů. Nakládání s osobními údaji probíhá plně v souladu s platnými právními předpisy, včetně obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). SUNNYWATT GROUP klade při zpracování osobních údajů velký důraz na technické i organizační zabezpečení zpracovávaných údajů.

8.2. Veškeré osobní údaje v elektronické formě jsou uloženy v databázích a systémech, k nimž mají přístup pouze osoby, které potřebují s osobními údaji bezprostředně nakládat pro účely uvedené v těchto pravidlech, a to pouze v nezbytném rozsahu. Přístup k těmto osobním údajům je chráněn heslem a firewallem. Zabezpečení osobních údajů je ze strany SUNNYWATT GROUP pravidelně testováno a ochranu průběžně vylepšujeme.

9. Kontakt

S jakýmikoli připomínkami ohledně zpracování osobních údajů, nebo v případě uplatnění svých práv se můžete obracet na SUNNYWATT GROUP e-mailem na adresu poverenec@solarnielektrarny.cz, nebo na telefonním čísle 283 931 086.

10. Účinnost

10.1. Tato pravidla jsou účinná od 25. 5. 2018.