+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Čas na pořádnou zahradní párty!

Čas na pořádnou zahradní párty!
Léto už klepe pomalu na dveře, sluníčko svítí a Ti z nás, kteří vlastní zahrádku, balkon či terasu už cítí ve vzduchu pohodičku s grilem a vychlazeným drinkem za zvuku šumění stromů v lehkém vánku :-) Představíme Vám blíže úspěšnou zahradní židli z kolekce Zuiver a přidáme pár tipů, jak si pobyt venku stylově zpříjemnit.

ŽIDLE ALBERT GARDEN

Po dlouhou dobu se Zuiver zaměřoval výhradně na interiérový nábytek, v poslední době však designéři cítili, že je čas vnést jejich typický styl i do exteriéru. Designérské duo Caroline a Richard si sepsali své požadavky na první holandskou zahradní židli Albert. Židle měla být pohodlná, moderní a trendy, ultra lehká, šmrncovní a mít atraktivní cenu. A to se u Albert Kuip Garden povedlo :-)

albert-zidle

Židle je lehká, snadno ji přemístíte, zároveň však ustojí nějaký ten poryv větru. Ergonomie vychází z úspěšné kolekce židlí Albert Kuip, na které Zuiver spolupracoval s amsterdamským designérským studiem APE. Stejné studio přizvali i k vytvoření zahradní židle. Bylo jasné, že bude perforovaná. Tvůrčí proces zahrnoval nejen nespočet skic, ale také "zkoušky" na plných židlích Albert, které designéři prořezali skrz naskrz. Nakonec zvítěžila varianta s širšími okraji, které jasně definují výchozí tvar sedáku a lehce zvlněnými otvory, které ladné křivky židle kopírují. Vyrobeny jsou z hliníku, metodou lití roztaveného hliníku do formy pod vysokým tlakem, po vyjmutí z formy jsou robotem nebo ručně odstraněný veškeré ostré hranky či nerovnosti a židle jsou opatřeny práškovým lakem v příslušném odstínu. Výhodou této metody je dlouhá životnost konstrukce, nedojde k reznutí ani při jejím poškrábání. Pro ty, kteří preferují měkké a hřejivé materiály, jsou připraveny ladící podsedáky s protiskluzovou vrstvou. A co se barevného řešení týče, základní a snadno kombinovatelné barvy černá, bílá a šedá jsou doplněny trendy olivově zelenou.

albert-zidle-2

ZAHRADNÍ DOPLŇKY

Chcete vnést trochu přírody i na zahradní tabuli? Jako originální prostírání skvěle poslouží černobílý běhoun FOX s výraznou strukturou inspirovaný tradičním vzorem norského svetru. Květiny se budou vyjímat v jedné z černých hliníkových váz FARMA, které mají zajímavě řešený stříbrný okraj a jsou vodonepropustné, takže je bez obav můžete naplnit i čerstvými květinami.

zahradni-doplnky

Milovníci světlých barev si určitě oblíbí elegantní betonovou vázu REINA. Díky těžšímu materiálu se nemusíte bát, že ji povalí vítr. Pohodlí na zahradní lavičce či křesílku si dopřejte s pleteným polštářem FRINGE.

zahradni-doplnky-2

Teď už jen zbývá popřát pohodové dny plné slunce :-)



Štítky

Autor: Veronika Chottová