+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Barevná inspirace - odrazy přírody

Barevná inspirace - odrazy přírody
Hlavní téma inspirace pro letošní rok - návrat k přírodě, se prolíná snad ve všech oblastech. Ani u našich oblíbených značek to není jinak. Podívejte se s námi na aktuální trendy barvy a jak je v interiéru kombinovat.

PŘÍRODNÍ PALETA

Barvy a materiály inspirované přírodou najdete napříč všemi kolekcemi - jílová, písková, béžová, teplé odstíny šedé nebo světlounká šedomodrá připomínající ranní oblohu. K jejich oblíbenosti přispívá hned několik faktorů. Jsou to barvy světlé - opticky zvětšují a projasňují pokoj, navozují pozitivní náladu a zejména k teplým letním dnům se prostě hodí. Jsou snadno kombinovatelné a nadčasové. Červená sedačka Vás může brzy omrzet, s přírodními odstíny to většinou nehrozí. Jednoduše je obměníte použitím kontrastně barevných detailů a dekorací a celek přitom zůstává příjemně uspořádaný a čistý. Do této kategorie nábytku patří i ultrapohodlné křeslo LAZY SACK s podnožkou v novém potahu v teple šedém odstínu s nádhernou decentní strukturou. 



prirodni-barvy



KRTČÍ BARVA

Aktuálním hitem je barva taupe, elegantní odstín na pomezí mezi hnědou a šedou. Není ani studená, ani teplá a je považována za jednu z nejvíce unisex barev, se kterou se cítí dobře muži i ženy. Zvláštní název je odvozen od latinského výrazu pro krtka, protože barva prý připomíná odstín krtčí srsti. Pravdou je, že v interiéru působí velice sofistikovaně a čistě a snadno se kombinuje. K taupe se obecně hodí bílá, šedá či hnědá barva, tmavé dřevo, stříbrné povrchy či kontrastní detaily v červené, zelené nebo fialové. Naopak si příliš nerozumí s čímkoliv s obsahem žluté (buk, borovice, zlatá či měděná barva, vanilkové a smetanové odstíny).

taupe


MODRÁ JE DOBRÁ

Pokud fandíte spíše studenějším barvách, bude pro Vás tím pravým kombinace světle šedých a šedomodrých tónů. Modrá barva má uklidňující účinky, působí svěže a skvěle se hodí do obývacího pokoje nebo ložnice. Ve spojení s šedými prvky vytvoří příjemný čistý interiér. V aktuálních kolekcích najdete třeba pohodlnou pohovku FIEP, módní polštář KYLIE s plameňáky nebo světle modrý minimalistický polštář JUSTIN. O Vaše chodidla se postará příjemný koberec VENUS s geometrickým vzorem a jídlo si můžete vychutnat ve stylové židli ALBERT. Zajímavé je také dánské kovové svítidlo UMAGE CLAVA DINE, které je dostupné v několika krásných barevných provedeních.

modra-seda

-vv-
Štítky

Autor: Veronika Chottová