+420 604 617 279 (po-pá 9-17 hod) +420 604 257 328 (po-pá 9-17 hod)
Menu

Nejnovější příspěvky

module-csblog-post

Barevná inspirace - hřejivý interiér pro chladný podzim

Barevná inspirace - hřejivý interiér pro chladný podzim
Chladný větřík, poletující listí, mlžná rána s ocelově šedou oblohou nebo naopak poslední teplé slunečné dny se zářícími barevnými stromy. Podzim je melancholický a proměnlivý, láká nás k zachumlání do křesla nebo postele s dobrou knihou a šálkem kávy. Pojďte se u nás inspirovat, s jakými barvami vytvořit doma hřejivou podzimní pohodu.

THE NEW GREEN

Zelená barva, stálice, která se vrací a tento rok jednoznačně ovládla interiérový design. Symbolizuje přírodu a harmonii, působí uklidňujícím dojmem a je příjemná našim očím. Zejména tmavší odstíny zeleně u sametových látek působí velmi luxusně, ne náhodou patřila tato kombinace k oblíbeným již v bohatých interiérech ve viktoriánské éře. Světle zelená naopak vnese do interiéru svěží, mladistvý styl, tlumené odstíny skvěle můžeme kombinovat se skandinávským designem.

OLIVOVÁ A PŘÍRODNÍ DŘEVO

Návrat k přírodě a obnova udržitelných materiálů. Olivově zelená skvěle vypadá v přirozeně laděných interiérech v kombinaci s masivním dřevem a černým kovem. Můžete zvolit domácí dřeviny nebo experimentovat s exotickým dřevem jako je akát či mango. Vyzkoušejte například pohodlné čalouněné jídelní křeslo SIEN WOOOD s jídelním stolem AKA ZUIVER, který se pyšní 3,5 cm silnou masivní deskou z akátového dřeva s krásnou kresbou. Lehce industriální vzhled stolu dodává matná černá kovová podnož. Zajímavým přírodním akcentem jsou svítidla z ratanu jako je ALGARVE HOUSE NORDIC, které díky vyplétanému stínidlu vytvoří nezapomenutelnou atmosféru. Chladné podzimní večery Vám zase zpříjemní měkkoučký pléd CORT HOUSE NORDIC s jemným vzorem.

oliva-drevo

RŮŽOVÉ AKCENTY

Tmavé odstíny zelené jako mechová či borovicová vypadají luxusně samy o sobě, kombinace s dřevem, černou či zlatem je sázka na jistotu. Máte-li rádi neobvyklá spojení, zkuste zelenou doplnit růžovými či měděnými akcenty. V obývacím pokoji či prostorné pracovně bude dominantním kouskem pohovka NISA WOOOD na subtilních nožkách inspirovaná klasickým sedacím nábytkem, s tmavě zeleným sametovým potahem oživeným dekorativním prošíváním a knoflíky. Taková pohovka si přímo žádá nějaké ty polštářky navíc, doplnili jsme ji proto tmavě zeleným polštářem JESOLO HOUSE NORDIC s prošívaným vzorem a růžovým tkaným plédem CORT HOUSE NORDIC, který se v chladných podzimních večerech u sklenky vína či knihy určitě bude hodit. Přírodní prvek vnese do interiéru krásná skříň NAIROBI ZUIVER z masivního mangového dřeva s černým kovovým rámem, osvěžující drobností je pak váza ZARO z jantarově hnědého skla.

zelena-ruzova

BARVY ZEMĚ

Podzim halí přírodu do pestrobarevného kabátu a přímo nás vybízí přinést si kousek té krásy i k nám domů. Vyrábíme podzimní věnce z barevného listí, vázy plníme sušenými květinami v teplých barvách. Hnědá, oranžová, červená, odstíny žluté jako hořčicová či písková, s těmito barvami vykouzlíme hřejivý podzimní interiér. Je vhodné kombinovat výrazné odstíny s tlumenými, aby byl výsledek co nejpříjemnější. Vyzkoušejte naši sestavu s hnědou sedačkou MALAGA HOUSE NORDIC, která skvěle ladí s výraznými polštářky, kostkovaným VIESTE HOUSE NORDIC a oranžovým CENTO HOUSE NORDIC. Doplnili jsme ji dřevěným stolkem v přírodním odstínu DENDRON ZUIVER a zlatou stojací lampou PARIS HOUSE NORDIC.

barvy-zeme

TÓN V TÓNU

Ani milovníci světlých barev a jemných řešení nepřijdou zkrátka. Na světlých odstínech krásně vynikne struktura a forma, například pletené či háčkované vzory, které se na podzim a zimu báječně hodí, zajímavě tvarované vázy či sedací nábytek. Interiér ve světlejších barvách bude působit prostorněji a bude lépe využívat přirozené denní světlo, kterého je v chladnějších měsících méně. Uvelebte se s námi na měkkoučké pohovce SENSE ZUIVER ve smetanové barvě. A když k ní přidáte ještě pohodlný polštářek BLANCA HOUSE NORDIC, zaručeně se Vám z ní nebude chtít vstávat. Světlý nábytek skvěle doplňuje přírodní dřevo jako je jasan, bříza, studenější odstíny dubu. My vybrali komodu GRAVURE WOOOD z dubové dýhy s dvířky tvarovanými pomocí jemných linek. O pohodlí Vašich chodidel se postará ručně tkaný vlněný koberec FRILLS ZUIVER, který díky použitému materiálu krásně zahřeje. Květiny do hřejivého hávu obléknete pomocí koše UDINE z kukuřičného listu, můžete ho ale využít i jako úložný koš na deky k televizi, pletení či hračky pohozené v obývacím pokoji. Sušené květiny vyniknou v oblé keramické váze VIBO.  

bily-interier

Věděli jste, že můžete u nás na eshopu filtrovat nábytek podle barev? Stačí vybrat kategorii, která vás zajímá a v záložce "FILTROVAT ZBOŽÍ" zaškrtnout požadovanou barvu :-)
Štítky

Autor: Veronika Chottová